L’Artur i la Clementina, Adela Turín i Nella Bosnia

Text d’ ADELA TURÍN | Il·lustracions de NELLA BOSNIA | Traducció de NATÀLIA LÓPEZ

L'Artur i la Clementina, Adela Turín i Nella Bosnia, Kalandraka-Hipòtesi, maig 2012.

Un bonic dia de primavera, l’Artur i la Clementina,
dues joves i formoses tortugues rosses,
es van conèixer a la vora d’un llac.
I van decidir de casar-se aquella mateixa tarda…

Ara fa més de trenta anys que Adela Turín i Nella Bosnia començaren a publicar a Itàlia la col·lecció «Dalla parte delle bambine». Poc després Esther Tusquets l’edità a Espanya amb el títol «A favor de las niñas» i la convertí en una col·lecció de referència per a la coeducació i la igualtat. Han passat molts anys des d’aquella primera edició, que també ha estat traduïda a altres idiomes, però, malgrat el pas del temps, aquests llibres encara avui continuen sent molt necessaris.

L’estimació i la il·lusió que en un principi caracteritzen la relació entre l’Artur i la Clementina ben aviat es transformen en monotonia. La Clementina pateix el menyspreu constant de l’Artur, la seva parella, que subestima les seves qualitats i en ridiculitza les aspiracions, la qual cosa impedeix que ella se senti realitzada i sigui lliure i feliç.

Es tracta d’una història fabulada que –com també passa a Rosa Caramelo i en altres títols de la col·lecció– pretén reivindicar el rol femení dins la societat i fer desaparèixer els estereotips sexistes i la discriminació, per tal d’aconseguir un canvi de mentalitat i construir un món millor.

Més informació:

Enquadernat en cartoné | 21,5 x 27 cm | 40 pàg |15 € |L’Artur i la Clementina (català) ISBN 978-84-15170-17-4 | Col·lecció Adela Turín. Kalandraka-Hipòtesi

També disponible en altres idiomes: Arturo y Clementina (castellà) ISBN 978-84-8464-789-8. Colección Adela Turín, Kalandraka | Artur e Clementina (gallec) ISBN 978-84-8464-785-0. Colección Adela Turín, Kalandraka.

 

Temàtica: les relacions humanes.
Edat recomanada: a partir de 5 anys.
Aspectes destacables: de l’autora i de la il·lustradora de la sèrie «A favor de las niñas»; la coeducació i la igualtat de gèneres.

Podeu descarregar la ressenya completa en català aquí.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s