Resum del Món Llibre 2012

Un any més els espais del CCCB i el MACBA de Barcelona s’han convertit en una petita ciutat de llibres, en el Món Llibre. I això de ciutat no ho diem per dir, no, el hall de CCCB s’ha transformat durant el cap de setmana en l’Eixample barcelonès! Si Ildefons Cerdà aixequés el cap, de ben segur que se li dibuixaria un somriure a la cara en veure que les mansanes, façanes, carrers i xamfrans que ell projectà, s’havien convertit en una veritable “Ciutat dels llibres”.

Poder passejar pel carrer Edicions Hipòtesi, mirar per les finestres de la façana i veure els nostres llibres dient-nos bon dia ha sigut molt màgic. I al creuar la nostra mansana ens trobàvem un edifici de quatre plantes, era el carrer Kalandraka, tot ple de veïns ben especials i coneguts.

   

Des del dissabte a les 11 del matí fins el diumenge a les 19:30 hem gaudit de moltes activitats ben diverses. L’artista convidat internacional, Benjamin Lacombe ens ha delectat amb la presentació dels seu llibre i la versió per l’Ipad. El cantant Albert Plà ha fet gaudir a petits, grans i fans incondicionals de la seva música, especialment amb la cançó “Somiatruites”, que dóna títol a un llibre infantil de l’editorial Takatuka. La Mariona Sagarra i el Borja González han dut a terme un espectacle a on el personatge d’en Patufet cobrava vida: “Un Patufet se’n va a la sorra” era la proposta basada en el conte tradicional català amb il·lustracions vives fetes en sorra del Sàhara i projectades per l’artista Borja González i la veu de la cantant i creadora Mariona Sagarra, amb cançons que els nens i nenes bé coneixen i d’altres sons on la improvisació vocal i la riquesa sonora van fer que en Patufet fos un petit/gran noi amb molta vida. La companyia de teatre andalusa El Espejo Negro (Premi Max al Millor Espectacle Infantil 2009) han presentat “La vida de un piojo llamado Matías”, una peculiar història de titelles en la que en Matías, un poll nascut del cap d’un maquinista, n’és el protagonista. Una altre companyia de teatre, la Companyia Insectptròpics ens han presentat un espectacle multimèdia que fusiona diferents expressions artístiques com les arts escèniques, la pintura, el vídeo i la música creant un discurs innovador que ha apropat el públic al conte popular de La Caputxeta Vermella: “La caputxeta galàctica”.  A part d’aquestes activitats, les editorials col·laboradores organitzaven moltes més.

 

Des d’Edicions Hipòtesi hem organitzat una activitat al voltant del llibre El abuelo Opoto, escrit i il·lustrat pel Xavier Krauel. De la mà del mateix autor els nens i nenes assistents han gaudit de la història de l’Opoto per acte seguit emular-lo i construir bells ocells fets de branques d’arbres per fer-los volar, tot fent servir la imaginació. Dissabte a la tarda, l’espai del Taller verd es va omplir de colors vius i d’ocells que es van escampar per tot el Món Llibre.

 

 

Fins a la propera edició del Món Llibre!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s