Resum roda de premsa MÓN LLIBRE 2011

Avui a les 12h s’ha fet la roda de premsa del Món Llibre, al Palau de la Virreina (Barcelona) amb la participació de l’autor convidat Taro Gomi, del representant de la Japan Foundation, de les representants de l’organització (Marta Almirall, comissió de Festes de l’ICUB i Marta Pérez, Coord. artística),  de la Directora del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, Reina Duarte i del Delegat de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí.

Volia destacar l’èmfasis que han possat, tant des de  les nostres Institucions, l’Organització, la Japan Foundation i el mateix Taro Gomi, en que la festa del Món Llibre esdevingui un petit gran homenatge a tots els nens i nenes del Japó. Com a mostra de solidaritat, decorant la taula dels ponents, hi havia unes petites grulles de papers de colors.  Al Món Llibre hi haurà molta presència de la cultura japonesa, destacant sobretot el gran taller-happening que durà a terme en Taro Gomi el dissabte a partir de les 11 hores.

Davant les preguntes de la premsa, l’autor no ens ha volgut desvelar res, “veniu i ho veureu”. Ens ha parlat també de la situació del Japó i del seu total convenciment de que el país es recuperarà. “I sabeu per què?” doncs per la seva tradició, basada en els valors de compartir, tant les alegries com les tristeses. I és aquest mateix valor de compartir el que es plasma a tota la seva obra. la Japan Foundation i Cocobooks són els “culpables” de que poguem disfrutar de la seva presència a la ciutat.

Durant la roda de premsa també ens han parlat del programa a trets generals, destacant les activitats enmarcades dins “A la manera de…” a on diversos artistes de diferents disciplines faran les seves lectures particulars d’alguns  llibres infantils (Joan Garriga i Pep Pasqual, Hipnòtik Faktory, Sònia Gómez, Arena en los Bolsillos, Il Funaro, Barbara Van Hooestenberghe, Los Morenos, Jordi Teixidor…).

S’ha mencionat l’espai de nous il·lustradors que organitza Tantàgora a través del seu projecte de Il·lustrador Resident, l’espaï dels més petits de “Nascuts per Llegir”, l’espaï dels grans (Air-Book 1104, una torre de control a on només podrán accedir ells…), l’espaï de la Biblioteca dels Llibres Trobats amb els savis i les sàvies del que llegim, organitzat per les Biblioteques de Barcelona i les més de 100 activitats gratuïtes que organitzem les més de 30 editorials participants.

Serà una festa per tothom, a més de tenir acces gratuït a les exposicions del CCCB i del MACBA i de poder comprar llibres amb descompte a les llibreries La Central i Laie. No us la perdeu!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s