Ressenya de La Traviata (català)

Autor: GIUSEPPE VERDI | Il·lustracions: AURÉLIA FRONTY (Yeowon Media) | Adaptació: LOLA BARCELÓ

«París, la ciutat dels somnis, fou escenari d’una història d’amor tan tendra i generosa que va conmoure fins i tot els cors més durs. Els protagonistas foren Violeta i Alfredo, dos joves que intentaren canviar la realitat per ser feliços, i que aconseguiren, amb la força del seu immens amor, salvar la frontera entre la vida i la mort.»

La Traviata és un nou àlbum il·lustrat de la col·lecció Opera Prima que, com els anteriors, té per objectiu apropar el món de l’òpera als més petits, perquè en gaudeixin tant en família com a l’escola, però també als adults. La història gira al voltant de la protagonista, Violeta Valéry, una esbojarrada noia de l’alta societat parisenca que s’enamora perdudament del jove Alfredo Germont, i dels sacrificis que ella haurà de fer a causa d’aquest amor. L’amor i la mort són doncs, els dos eixos principals de l’obra.

Giuseppe Verdi va compondre aquesta òpera en tres actes, el text és de Francesco Maria Piave i està basat en la novel·la d’Alejandro Dumas de l’any 1848, La Dame aux Camélias. Es va estrenar al teatre La Fenice de Venècia el 1853 i, avui dia, és una de les òperes més populars, com també el personatge de la Violeta és una de les heroïnes més conegudes del panorama líric. A diferència d’altres òperes de Verdi, La Traviata és un drama psicològic de caràcter intimista i realista, on el drama i la música estan perfectament integrats, aconseguint d’aquesta manera una major caracterització psicològica dels personatges.

Les il·lustracions d’Aurélia Fronty són suggeridores i en destaca especialment la cura en el disseny dels estampats. L’adaptació de Lola Barceló manté la divisió original del libretto en tres actes els quals segueixen l’estructura tradicional de presentació, desenvolupament i desenllaç.

Format: 25 x 22 cm | Enquadernació: cartoné | Pàginas: 32 | Preu: 24 euros


Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s