Oh! Que bonic és Panamà!, Janosch

«Hi havia una vegada un petit ós i un petit tigre que vivien a la vora d’un

riu. Allà on es veia sortir fum, al costat del gran arbre. També tenien una

barca…»

Janosch, Oh! Que bonic és Panamà!, coed. Kalandraka i Ed. Hipòtesi, setembre 2010

La vida del petit Ós i el petit Tigre es transforma totalment quan un bon dia, surant pel riu, apareix una caixa que fa olor de bananes i que provenia de Panamà. Des d’aquest moment Panamà es converteix en la terra dels seus somnis i els dos amics deicideixen emprendre un llarg viatje, equipats amb un cassola vermella i una canya de pescar i acompanyats per la seva joguina, el tigre-ànec. Tots dos inicien un camí que els portarà a conèixer nous amics.

Les primeres publicacions de Janosch es caracteritzen per un ric rerafons polític vinculat al seu propi context històric. Amb Oh! Que bonic és Panamà! s’inicia una segona etapa on prenen força les històries d’animals humanitzats i el valor de l’amistat. Panamà és el particular locus amoenus de Tigre i Ós, la terra dels seus somnis i la seva recerca és un viatje iniciàtic cap a la maduressa personal, l’aventura quotidiana i la descoberta de noves emocions.

Amb unes il·lustracions alegres, d’estil infantil i amb freqüents picades d’ullet al lector, aquest entranyable relat de Janosch destil·la humor i deixa un pòsit sentimental ple d’optimisme i inocència, amb un inesperat final.

L’any 2006 Martin Otevrvai Irina Provost dirigir la versió animada d’aquest clàssic. Es tracta d’una producció de la Warner Bros que veritablement no és gaire fidel a les il·lustracions. Aquesta és la referencia a Imdb. A veure si algú te sort i el troba! De totes maneres us deixo el tràiler: 

Podeu comparar-lo amb el video que van crear el 1982 els de Weston Woods. A veure que us sembla!

Si voleu veure el mateix video però en anglès, aqui teniu l’enllaç

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s