El senyor Fortuny, Bet Cantallops & Jordi Sunyer

«El senyor Fortuny portava barba i bigoti i, de vegades, turbant. Vivia en un gran palau a la ciutat de Venècia. Li agradava pintar, dibuixar, fer teixits, la fotografia, el teatre, els invents i viatjar, però sobretot, li agradava veure com la llum transformava els colors.

La llum era màgica!»

El senyor Fortuny és un àlbum il·lustrat que s’endinsa dins l’espai de treball d’un artista per tal de mostrar-nos el seu procés creatiu. Mariano Fortuny Madrazo va néixer i créixer en una família molt vinculada al món de les arts i aquest ambient va despertar les seves inquietuts artístiques, alhora que també li va permetre viatjar molt. Va establir el seu taller, i més tard seria també la seva residència, al Palazzo Pesaro-Orfei de Venècia (actual Museu Fortuny). Sense deixar mai de pintar es va interessar també per la música, la fotografia i el teatre. Aquest interès pel món del teatre el va dur a experimentar amb tot allò que hi estigués relacionat: va crear nous espais escènics, làmpades i nous colors per a l’estampació de teixits, els quals marcarien l’inici de la seva extraordinària aventura en el camp de la moda. La llum era l’element inspirador de totes les seves creacions.

 

interior de El senyor Fortuny. Il·lustracions de Jordi Sunyer

 

Aquest conte editat amb motiu de l’exposició Fortuny, el mag de Venècia, realitzada a La Pedrera de la Fundació Caixa Catalunya, ens proposa una aproximació a l’obra de Mariano Fortuny Madrazo. El text escrit per Bet Cantallops ens recrea una setmana de la vida de l’artista tot fent servir els recursos de l’enumeració i la descripció. A les il·lustracions, Jordi Sunyer, ens mostra, de manera acurada, l’activitat creadora de Fortuny a través dels teixits estampats, els colors, els velluts, les sedes, els elements decoratius…

Tema: la vida i l’obra de Mariano Fortuny Madrazo.

Edat recomanada: a partir de 5 anys.

Destaca: les enumeracions i descripcions del text, el joc de tipografies, les il·lustracions de teixits, espais interiors i elements decoratius.

Aplicacions: presentar l’obra de Fortuny, la seva vida a Venècia i aproximar-nos a les arts decoratives i als processos de creació d’un artista. 

Idiomes: català i castellà.

Anuncios

2 pensamientos en “El senyor Fortuny, Bet Cantallops & Jordi Sunyer

  1. Pingback: Un regal molt especial | Bloc de l'Escola dels Encants

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s