Aquil·les el puntet, Guia Risari & Marc Taeger

Autora: GUIA RISARI | Il·lustrador: MARC TAEGER | Traductor: JOAN BARAHONA

«Al principi, al bell mig d’un full blanc sense dibuixos ni marques, hi havia un puntet. Era clar, gairebé transparent. El sol el travessava com un mirall d’aigua. A poc a poc anà agafant color….»

Un dels temes que més curiositat desperta als lectors és l’origen de les coses. L’eterna pregunta del perquè és a la boca de tots els nens i nenes, els acompanya des de la infantesa fins a la maduresa. Aquil·les representa perfectament aquest paper inquiet, que el porta a transformar-se contínuament: es fa créixer els ulls, la boca, el nas, les orelles, els braços i les cames; tot plegat amb la idea d’anar més enllà, d’experimentar noves vivències, de créixer com a ésser viu.

No importa pas tant la mena d’ésser viu que és Aquil·les. La proposta plàstica desenvolupada amb un gran talent per Marc Taeger no aclareix el gènere al qual pertany. Però el text i la imatge deixen prou clar des de les primeres pàgines que Aquil·les té una gran personalitat, amb molta iniciativa i una gran sensibilitat.

(c) Il·lustracions de Marc Taeger. Aquil·les el puntet, Ed. Hipòtesi & Kalandraka.

Contemplar allò que l’envolta, explorar el seu entorn, gaudir amb les petites coses de la vida, experimentar sensacions com la felicitat, i enriquir-se dia rere dia en emocions i sentiments són algunes de les coses que Aquil·les ens convida a compartir. Taeger treballa amb diverses classes de paper que prèviament pinta i després retalla, tot donant-hi forma per tal de fer-ne composicions amb la tècnica del collage.

TEMA: Creixement.

EDAT RECOMANADA: A partir dels 5 anys.

DESTACA: La potència de les il·lustracions.

APLICACIONS: Aprendre les parts del cos i els sentits corporals com també practicar el dibuix de formes i textures, incloent-hi la tècnica del collage.

IDIOMES: català (Edicions Hipòtesi & Kalandraka), castellà (Kalandraka) i gallec (Kalandraka)

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s