OH! / AH! Josse Goffin

Autor i il·lustrador: JOSSE GOFFIN

Aquests llibres sense text s’han convertit en obres de referència per als especialistes en literatura infantil d’arreu del món. Oh! va guanyar el Premi Gràfic a la Fira Internacional del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya el 1993.

Juguen amb els dobles sentits, les endevinalles visuals i, com René Magritte, ens ensenyen que “una pipa no sempre és una pipa”. No expliquen cap història amb introducció, nus i desenllaç, sinó que cada pàgina mostra un seguit d’imatges independents, tot i que relacionades entre si, per formar una estructura encadenada.

Tots dos títols tenen la particularitat que les seves pàgines són desplegables i s’agrupen en jocs on la parell senzilla i la senar doblegada comparteixen una mateixa il·lustració; de la mateixa manera que la parell senzilla i la senar desdoblegada en fan una altra de diferent. Aquest ús de les pàgines dóna lloc a un joc entre allò que es veu i allò que s’amaga, allò que sembla una cosa però que es transforma en una altra.

Si bé comparteixen l’esperit surrealista, Oh! es basa en objectes quotidians, i en canvi Ah! fa servir obres destacades de la Història de l’Art, la qual cosa li dóna un valor afegit com a material didàctic. Un plantejament imaginatiu i sorprenent al qual s’uneix una col·lecció d’il·lustracions planes, descriptives i fàcils de comprendre.

 

TEMA: Llibres sense text que juguen amb el significat de les imatges.

EDAT RECOMANADA: Prelectors i primers lectors.

DESTACA: Pàgines desplegables, il·lustracions senzilles i transformables.

APLICACIONS: Direccionalitat de la lectura; potenciació de la imaginació i aproximació a l’art.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s