Vols jugar amb mi? Eric Carle

Autor: XOSÉ BALLESTEROS   Il·lustrador: ERIC CARLE  Traducció: IGNASI CENTELLES

«Hi havia una vegada un ratolí que va sortir de casa seva i va buscar algú  amb qui jugar. Hola amic, vols jugar amb mi?»

El color de les il·lustracions, la varietat de formes representades i aplegades amb la tècnica del collage, com també l’expressivitat dels personatges són qualitats inconfusibles de l’estil d’Eric Carle. El text es va crear expressament per acompanyar les imatges, i manté la mateixa estructura encadenada del disseny. D’aquesta manera el ratolinet –el més petit del conte– mentre busca un amic per jugar, descobreix la identitat d’altres animals alhora que el petit lector gira el full.

Mitjantçant aquesta senzilla proposta, el repte consisteix a identificar els animals pel seu apèndix final: crinera, plomes, escates, cua de pèl…També s’ensenya als primers lectors el sentit de la lectura, d’esquerra a dreta, i es fa èmfasi en conceptes com la part i el tot. L’esquema narratiu està construït sobre la reiteració i l’acumulació de noves dades, que contribueixen a fixar el vocabulari: el protagonista fa sempre la mateixa pregunta als animals que troba, els quals, en canvi, li donen respostes diferents.

Per tal de donar sensació de continuïtat i, alhora, de suspens, un misteriós personatge està present al llarg de tot el llibre. En definitiva, una història emocionant i divertida, atractiva tant des del punt de vista estètic com didàctic, cosa que la fa molt recomanable per a primers lectors.

 

interior Vols jugar amb mi?, amb il·lustracions d'Eric Carle

TEMA: Divertit llibre d’animals.

EDAT RECOMANADA: A partir dels 3 anys.

DESTACA: Estructura encadenada, tècnica del collage i humor.

APLICACIONS: Reconèixer els animals; la direccionalitat en la lectura i el pas de las pàgines (lateralitat); repeticions i vocabulari.

Català

VOLS JUGAR AMB MI?, Edicions Hipòtesi & Kalandraka

També disponible en:

Gallec

QUERES XOGAR COMIGO?, KalandrakaCol·lecció: Tras os montes

Portuguès

QUERES BRINCAR COMIGO? KalandrakaCol·lecció: Livros para sonhar

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s