El porquet, Arnold Lobel

Autor i il·lustrador: ARNOLD LOBEL      Traducció: MARTA BORRÁS

«El porquet vivia a la porquera de la masia. 

Al porquet li agradava menjar, recórrer la masia amunt i avall i fer bones becaines. Però el que més li agradava era asseure’s al fang tovet i sucós i anar-s’hi enfonsant. 

El pagès i la seva dona s’estimaven el porquet. 

— Per a nosaltres ets el millor porquet del món —li deien.»

 

Estem davant d’un dels clàssics de la literatura infantil. El porquet, amb el títol Small Pig, es va publicar el 1969 dins la sèrie “I Can Read Book” de l’editorial Harper Collins. Ara ens arriba per primera vegada en català.

 La història del porquet que acaba cobert de ciment a la vorera d’una gran ciutat neix de la imaginació d’Arnold Lobel, com també ho van fer dos relats entranyables, senzills i bells, Històries de ratolins i Sopa de ratolí, que ja va publicar Kalandraka. La seva obra es caracteritza per la recerca dels accents personals, les emocions bàsiques i els ambients quotidians, creant un estil concís, a base de paraules essencials com la condició humana que intenta plasmar.

El porquet, protagonista de l’àlbum, comença una aventura en adonar-se que han netejat la porquera on viu i ha desaparegut el fang tovet i sucós que tant li agradava. Decideix llavors anar-lo a buscar fora de la masia i emprèn així un viatge del camp cap a la ciutat, on es trobarà en situacions no sempre agradables, però que alhora que ens commouen ens fan riure. És un viatge d’anada i tornada inoblidable. 

■ Tema: relat humorístic.

■ Edat recomanada: a partir de 4 anys. Indicat per llegir als infants o per als que s’inicien a la lectura autònoma.

■ Destaca: clàssic de la literatura infantil, autor d’Històries de ratolins i Sopa de ratolí. Il·lustracions senzilles en clau d’humor.

■ Aplicacions: iniciació a la lectura, diferències entre l’entorn rural i l’urbà. Animals domèstics, pol·lució…

Idiomes: català (Hipòtesi & Kalandraka), castellà (Kalandraka), gallec (Kalandraka), portuguès (Kalandraka Portugal) i Euskera (Kalandraka & Pamiela)

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s