Els de dalt i els de baix, Paloma Valdivia

«Hi ha dues menes d’habitants. Els de dalt i els de baix. Els de dalt viuen igual que els de baix. I els de baix igual que els de dalt, però a l’inrevés.»

 

Aquest àlbum destaca per la seva original proposta narrativa i estètica. Parteix de la concepció d’un món al revés, d’una mena de reflex de la realitat en una altra dimensió o, potser, en un altre continent. Trenca amb la idea preconcebuda que són mons antagónics, de costums i caràcters diferents, ben al contrari, ens presenta dos mons que conviuen, comparteixen costums i es complementen, l’única diferència és que els esdeveniments transcórren en plans oposats, però que si els dobleguéssim es podrien trobar i, fins i tot, coincidir.

Les il·lustracions ens presenten un veïnat particular, amb personatges de formes bàsiques, de colors suaus i càlids; la disposició de les imatges i dels textos componen unes escenes simètriques. Un àlbum per llegir del dret, o del revés, a gust del lector.

■ Tema: la relació entre els habitants de dos mons paral·lels.

■ Edat recomanada: A partir de 4 anys.

■ Destaca: la disposició esquemàtica i reiterada de l’àlbum, amb il·lustracions que poden ser llegides en tots dos sentits.

■ Aplicacions: les relacions socials, l’espai, la direccionalitat, la simetria; les diferències entre continents: diversitat cultural, clima, costums, geografia.

Idiomes: català (Hipòtesi & Kalandraka), castellà (Kalandraka -Libros para soñar-), Gallec (Kalandraka -Demademora-), portuguès (Kalandraka Portugal – Livros para sonhar-), italià (Kalandraka Italia -Libri per sognare).

 

 

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s