Un gran somni, Felipe Ugalde

«Era un petarrell amb moltes il·lusions, ansiós per crèixer, per fer-se gran, per ser important, per no passar… desapercebut »

Un gran somni, Kalandraka & Ed. Hipòtesi, 2009.

Un gran somni és l’àlbum il·lustrat guanyador del Premi Internacional de Compostela 2009. El mexicà Felipe Ugalde explica la història d’un cocodril que somiava poder fer coses importants, transcendir, tant en el temps com en l’espai, per deixar empremta del seu pas per la vida.

Aquest és un microrrelat de gran valor literari, que ens apropa al fascinant món de la mitologia i l’astronomia maia. Algunes vegades els maies representaven el cocodril com a l’encarregat de sostenir la Terra i la vegetació creixia sobre el seu llom. D’altres, el cocodril simbolitzava la Via Làctia i, a mida que la nit avançava, el cocodril s’anava transformant en una canoa que viatjava d’est a oest. D’una altra banda, alguns relats centroamericans el representaven com una gran mandíbula que devorava diàriament el Sol. Per a l’astronomia occidental, la constel·lació del cocodril equivaldria a la de la cua d’Escorpió i a una part de la de Sagitari.

Tota aquesta riquesa simbòlica i la perfecció aconseguida amb la tècnica de l’acríl·lic van fer d’aquesta obra la guanyadora del “II Premi Internacional de Compostela”. El jurat va considerar el treball de Felipe Ugalde com el «més complet i equilibrat» pel valor metafòric de les il·lustracions i per la seva concepció del temps. És un llibre que s’adapta a tots els lectors i permet diferents lectures.

TEMA: Ambició, voluntat d’esdevenir important, el cocodril com a metàfora de l’espècie humana…

EDAT RECOMANADA: A partir de 4 anys, també per a públic adult

DESTACA: Tractament artístic dels colors, simbologia, astronomia i cosmogonia maia

APLICACIONS: El temps, l’espaï, l’univers, les voluntats humanes. Inclou elements fosforescents adhesius (estrelles) per poder jugar-hi i aplicar els coneixements després de la lectura. Bon recurs didàctic per treballar, especialment, durant l’Any Internacional de l’Astronomia 2009.

IDIOMES: Català (coedició Hipòtesi i Kalandraka), castellà, gallec, eusquera, portuguès, italià i anglès.

 

Format: 27 x 21 cm

Enquadernació: cartoné. Elements fosforescents a la portada i làmina annexa

Pàgines: 40

Preu: 15 Euros

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s